Hem  Medlemsförmåner  Bli medlem  Om föreningen  Verksamhet  Växtmarknader  Styrelse  Privata trädgårdar

PRIVATA TRÄDGÅRDAR

Camilla Daher, Ljusseveka 8 i Värnamo.
Tar emot besökare efter överenskommelse,
tfn: 0731-42 85 92, e-post daher.camilla@gmail.com
 
Andra privata trädgårdar
 
Bernt o Harriet Gustafsson
 
Birgitta Carlberg
 
Camilla Daher
 
Ingrid Sawall o Jaime Pedraza
 
Kerstin Alvesson
 
Lena o Gösta Egerhall
 
Bengt Tonnvik
 
Zita och Josef Vincze
 
Lindöns Trädgård
 
 
Min trädgård, som är 1300 kvm, + 800 kvm lånad mark, är under uppbyggnad och ständig förändring. På en naturligt mager, sur och sandig mark försöker jag odla det mesta av det jag gillar, och det är nästan allt.
Under de snart sju åren jag haft trädgården har jag hunnit byta ut vissa växtslag mot andra mer snällare sorter, men som sagt, det är långt ifrån så som jag vill ha det ännu.
Gräsmattan är snart obefintlig, och eftersom det är ängsmark i botten så dyker tyvärr div. ogräs upp fortare än man hinner rensa.
Det som dock finns och är värt att titta på i min trädgård är ca 100 olika rhododendron, mellan 50-70 stycken vardera av olika sorters pioner, hostor, daglijor och iris, samt några stenpartier.
Div. perenner, buskar och träd finns också. Tidigt på våren har jag några hundra olika lökväxter, trillium, krokus, corydalis, tulpaner mm i blom, tillsammans med många olika sorters blåsippor, vitsippor och backsippor.
Eftersom jag chansar en del när det gäller växtval så vet man inte vad som överlever sorkangrepp, rådjur, harar och vinterväder eller hur det påverkat nästa säsongs utseende.
Jag planterar dessutom alltid för tätt, för att jag tror att inte ska överleva, och därmed så blir det lite trångt när träd som magnolior, aplar och annat växer upp.

Jag kan inte säga att trädgården är välansad och strukturerad, snarare är den ett riktigt kaos av färger ibland, men det finns mycket att titta på och det finns nog något för alla smaker. Om man inte stör sig på att det växer lite på fel ställen så får man gärna göra ett besök.

Säljer eller delar med mig av överskott. Är med i Drömrundan.

   
blue  
   
rabatt  
   
Vildvuxet