Kommande programpunkter

Under vinterhalvåret träffas vi inomhus för föreläsningar och under sommarhalvåret har vi utomhusaktiviteter med många intressanta trädgårdsvandringar.

Har Du användbara idéer för annat är Du mycket välkommen att höra av Dig till ordf. Bengt eller någon annan i styrelsen.

Glöm inte att ta med eget fika och lotterivinster till våra möten. Obs, sätt namnetikett på växter till lotteriet!

På våra möten finns odlingstillbehör att köpa t.ex. krukor, pennor, etiketter, vermikulit, perlit, gödsel och snigelmedel.

Vi reserverar oss som vanligt för eventuella ändringar i programmet, men lovar att hålla er uppdaterade.


2022

Söndag 16 oktober 14.00

Plats: Hjälshammars bygdegård

30-års jubileum, Inger Frändås berättar om STA:s historia.

Välkommen att fira!

Eftersom vi bjuds på tårta behöver vi veta om du kommer och om du behöver specialkost. Anmäl senast 6 oktober till stass .linnea@gmail.com eller ring 072-443 33 13 (efter 18.00).

Som vanligt har vi lotteri så ta med någon vinst till det. Tag också med dig egen fikakorg med dryck och extra tilltugg (om du inte tror att det räcker med tårta). Och glöm inte medlemsbrickan heller.

Det är alltså fyra saker att komma ihåg:

  1. Anmäl dig
  2. Ta med lotterivinst
  3. Ta med fikakorg
  4. Ha på dig medlemsbrickan

Hitta till Hjälshammar


 Söndagen 20 november 14.00

Plats: Gemla församlingshem

Karin Svensson SLU Alnarp, håller föredrag: Botanisk upptäcksfärd bland ängar och skogar i georgiska Kaukasus.

Bergskedjan Kaukasus, som sträcker sig mellan Svarta havet och Kaspiska havet, hyser en mycket rik flora. Klimatet är bistert med kalla snörika vintrar och varma somrar. Många av våra mest uppskattade trädgårdsväxter har sitt naturliga utbredningsområde här. Karin har gjort flera resor till georgiska Kaukasus för att studera vegetation och växter i sin naturliga miljö. Hon kommer att bjuda på bilder på överdådigt blommande ängar, lummiga skogar och enastående vyer över snötäckta bergstoppar. Det blir också porträtt av både välkända och mindre kända växter som är odlingsvärda i våra trädgårdar.

Karin är landskapsarkitekt med ett stort intresse för växter och botanik. Till vardags undervisar hon i trädgårdsdesign, växtkomposition och floristik på Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp.

Hitta till Gemla


Årsmötet 2023 kommer att vara den 19 februari!